Hin Dojo maakt deel uit van de IFK, een overkoepelende, internationale organisatie voor Kyokushinkai karatekas. Hin dojo is aangesloten bij de Belgische onderafdeling: de BFKK.

Alle info over deze organisaties vind je op deze pagina terug.

Het IFK werd kort na haar oprichting ook in België actief. De organisatie kende ups en downs, maar is sinds 2018 weer op koers. De toen aangesloten Dojos gingen akkoord met een grootschalige moderniseringscampagne, waarbij het losse samenwerkingsverband dat tussen hen bestond werd omgezet in een effectieve vereniging met statuten en een benoemd bestuur. Dit ging gepaard met de oprichting van de vzw. Belgian Federation for Kyokushin Karate.

Momenteel kent de BFKK 4 aangesloten Dojos: Hin Dojo, Sutani Dojo, Ryo Dojo en Ookami Dojo.

Meer info over de BFKK vind je hier.

IFK

De Internationale Federatie voor Karate, kortweg de IFK, is een Kyokushinkai karatebond die in 1992 gesticht werd door de Britste Kyokushin Karate Organisatie onder leiding van Hanshi Steve Arneil en de Ierse Kyokushin Karate Organisatie onder leiding van Shihan Liam Keaveney. De IFK werd opgericht toen bleek dat de belangen van de Japanse IKO niet meer verenigd konden worden met de belangen van de andere, westerse afdelingen van de IKO.

Het IFK stelde zich mede hierdoor vanaf dag één tot doel de integriteit en eigenheid van iedere aangesloten nationale afdeling te respecteren. Alle aangesloten landen kennen een eigen structuur, met aan het hoofd een landshoofd of Country Representative die in contact staat met het hoofdkwartier van de IFK. Verder zijn alle landen vrij om zichzelf te organiseren zoals het hen het beste lijkt.

Om in een duidelijke leerlijn te voorzien, vaardigde de IFK al snel een officiële syllabus met exameneisen per graad uit. Deze wordt ondersteund door een officieel Kata-boek, een officieel Kihon-boek en wereldwijde seminars door de hoogste instructeurs binnen de IFK. Op deze manier wordt er gewaakt over het globale niveau binnen de organisatie. Verder organiseert de IFK vierjaarlijks een WK Kata, een WK Kumite en een World Seminar waarop alle neuzen in dezelfde richting worden gezet.

Het logo van het IFK is een grote golf met daarin de letters ‘IFK’. De golf is afgeleid van de Saiha-kata, die zowel grote vernieling als golf betekend. De golf symboliseert de kracht van een groep wanneer deze zich vastberaden en met doorzettingsvermogen aan een taak kwijt. Hoe groot het obstakel dan ook is, met geduld en samenwerking kan het overwonnen worden.

© website powered by Twizzit.com