IFK

De Internationale Federatie voor Karate, kortweg de IFK, is een Kyokushinkai karatebond die in 1992 gesticht werd door de Britste Kyokushin Karate Organisatie onder leiding van Hanshi Steve Arneil en de Ierse Kyokushin Karate Organisatie onder leiding van Shihan Liam Keaveney. De IFK werd opgericht toen bleek dat de belangen van de Japanse IKO niet meer verenigd konden worden met de belangen van de andere, westerse afdelingen van de IKO.

Het IFK stelde zich mede hierdoor vanaf dag één tot doel de integriteit en eigenheid van iedere aangesloten nationale afdeling te respecteren. Alle aangesloten landen kennen een eigen structuur, met aan het hoofd een landshoofd of Country Representative die in contact staat met het hoofdkwartier van de IFK. Verder zijn alle landen vrij om zichzelf te organiseren zoals het hen het beste lijkt.

Om in een duidelijke leerlijn te voorzien, vaardigde de IFK al snel een officiële syllabus met exameneisen per graad uit. Deze wordt ondersteund door een officieel Kata-boek, een officieel Kihon-boek en wereldwijde seminars door de hoogste instructeurs binnen de IFK. Op deze manier wordt er gewaakt over het globale niveau binnen de organisatie. Verder organiseert de IFK vierjaarlijks een WK Kata, een WK Kumite en een World Seminar waarop alle neuzen in dezelfde richting worden gezet.

Het logo van het IFK is een grote golf met daarin de letters ‘IFK’. De golf is afgeleid van de Saiha-kata, die zowel grote vernieling als golf betekend. De golf symboliseert de kracht van een groep wanneer deze zich vastberaden en met doorzettingsvermogen aan een taak kwijt. Hoe groot het obstakel dan ook is, met geduld en samenwerking kan het overwonnen worden.


© website powered by Twizzit.com